De beste manier om te beginnen

Kip Poelier

Als kleine jongen, ik was ongeveer 4 keer ouder dan mijn broer, zagen we een plaatselijke slager, mijn oom die een slagerij had. Vanaf die leeftijd was ik gefascineerd door vlees, en toen ik een jongetje uien zag slachten, was dat het meest ongelofelijke wat ik ooit gezien had. De manier waarop deze jongen uien knipte met een ouderwetse schaar, en ze dan met een vork in een plakje vlees stak. Onder de ademloze vork lagen hamburger en uien, en wat een doodgewoon bord leek. Ik heb het gezien met vrienden, en zelfs geserveerd aan familie vrienden.

Ok, ok… Ik weet dat ik me kan redden met zowat elk soort voedsel, maar een beetje schenkel is zo moeilijk te weerstaan. Zodra ik ontdekte dat ik allergisch was voor pinda’s, gaf ik de gebraden kip op, en probeerde ik steeds minder uit eten te gaan. Dat was een zware opgave, en ik was niet altijd succesvol. Kipfilet stond meestal op een lijst van dingen die ik niet kon eten. Ik was nooit een liefhebber van kip, maar ik at ze maar mondjesmaat. Dat was geen goede strategie op lange termijn.

Op een dag ging ik uit eten met wat vrienden van me. Het was een typisch “Chainsaw-gate” type diner. Iedereen bestelde verschillende soorten voedsel, en uiteindelijk kregen ze voedsel dat ze echt lekker vonden. De kippenvleugels die bijna iedereen bestelde waren extra knapperig, iets waar ik allergisch voor was en bijna onmogelijk te krijgen. De biefstukschotel was tot in de perfectie gegaard, en iedereen zei dat het de beste was die ze ooit hadden gehad. Ze werden goed afgekoeld met het brood op de bodem van de schotel. Wat een geweldig begin van de avond. En dan de midnight please. Nou, het zou geen middernachtmaaltijd zijn zonder op zijn minst een steak. Goed gedaan, McDonald’s!

Lees meer:

Kippie Rijswijk 
Poelier Den Haag 
Poelier Rijswijk
Kippie pan
Wildvlees kopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.