De geschiedenis van Sushi

Sushi afhalen Den Haag

De geschiedenis van sushi is interessant. Het heeft een rijke geschiedenis en is echt een cultureel product van Japan. Sushi bestaat al heel lang en is inderdaad een wereldwijd favoriet gerecht. Vandaag de dag is sushi te vinden in vele culturen en wordt het op vele manieren gegeten.

Rond de middeleeuwen zou sushi zijn ontstaan in China. De naam van het gerecht was aanvankelijk omslachtig en klonk de Indiërs vreemd in de oren. Het gerecht werd gemaakt met bamboe als vis en leek op de blaasvis. De Amerikanen namen het gerecht later over en verhieven het tot een modekeuken. In het begin was sushi een delicatesse verkrijgbaar in Japan. De vis, goed in beslag genomen en gefrituurd, vervolgens overgoten met azijnzure rijst en geserveerd met wasabi en sojasaus.

De opkomst van de rol

Rijst, maar ook uien en knoflook zijn de gemeenschappelijke ingrediënten van alle Sushi. Daarom kan de sushi geen sushi genoemd worden, want er zijn gemiddeld 3 soorten sushi rollen, Sashimi, Temaki en Nigiri. Typische Sashimi is in rauwe vorm en is slap als een boomstam. Het is in kleine stukjes gesneden en wordt geserveerd met azijn dip. Temaki is vis en tofu gerold met ogen en wordt Todai genoemd. Nigiri is ook een vorm van Sashimi maar in dit geval wordt shoishi in rechthoekige vormen gesneden en gefrituurd.

Ze vermaken meer mensen

Het is algemeen bekend dat de rol en serveerfunctie bedoeld zijn om mensen te vermaken. Rollen bestaan al heel lang en worden gebruikt voor het aanbieden van voedsel aan zowel gasten als gastheren en gastvrouwen. Zoals bekend wordt sushi met de hand bereid en daarom is het zeer belangrijk dat de rijst die in de rol wordt gebruikt goed gekookt is en niet papperig is. De handen moeten dood zijn en vrij van insecten en beestjes. Een andere belangrijke factor is dat de sushi niet te gaar mag zijn. Daarom kan de sushi geen Sashimi worden genoemd. De toepasselijke naam voor dit gerecht zou Taki zijn of “gewaardeerd gerecht” betekenen. Het overmatige gebruik van “sushi” kan verwarrend zijn voor de niet-ingewijden.

Het is misschien handig om het onderscheid tussen sushi en sashimi te begrijpen. Sashimi is de meest voorkomende vorm van sushi die op dit moment in Japan te vinden is. Het is een populair en goedkoop gerecht. Sushi is op veel plaatsen in Japan verkrijgbaar. Het is echter alleen in de grote steden en is niet beschikbaar in smartphone apps. Zo kan men bijvoorbeeld niet met de vingertoppen zoeken naar sushi in Shanghai.

Er bestaan veel misvattingen over dit Japanse gerecht. Veel mensen denken dat sashimi altijd met rauwe vis wordt bereid. Dat is niet waar. De term sashimi kan worden toegepast op zowel gekookte als rauwe vis. Bovendien kan het vlees worden gebruikt om zowel gekookte als rauwe vis te bereiden. De term sashimi wordt echter vooral gebruikt om te verwijzen naar de gegrilde of gebakken rijst die in het gerecht is verwerkt. In die zin is sashimi een gegrild gerecht.

Veel mensen geloven dat sashimi ook rauwe vis is. Er is echter geen direct bewijs voor deze waarheid. Mensen hebben misschien gehoord dat het vlees van de vis in het restaurant vaak rauw is, maar dat is niet waar. Chef-koks in restaurants gebruiken de term sashimi om te verwijzen naar de gekookte rijst die in het gerecht zit.

De gewenste vis voor sashimi is gewoonlijk inktvis, maar dit is niet overal het geval. In sommige gebieden genieten de mensen van makreel en zalm op hun sashimi.

De techniek om de saus op de sushirijst aan te brengen is ook vrij uniek. De chef zal de rijst eerst wassen met warm water. De rijst wordt dan in blokken gesneden en geserveerd. De chef voegt vervolgens de gewenste hoeveelheid sojasaus toe en brengt deze vervolgens aan op de rijst. De klant kan dan met behulp van eetstokjes het voedsel uitkiezen om op te eten.

Sommige mensen vragen zich misschien af wat de unieke ingrediënten van het gerecht zijn. Het antwoord is dat het gerecht veel zout bevat, waarvoor is gekozen omdat men dacht dat het gezond zou zijn. De hoeveelheid zout wordt bepaald door de dikte van de sushirijst. Het eten wordt gegarneerd met groenten en is licht en wordt soms in zeewier gewikkeld.

De sushi, ook bekend als unagi, is gewikkeld in zeewier. Het vlees of de zeeham wordt in het zeewier gewikkeld en in het delicate omhulsel gelegd. De rijst wordt bovenop het zeewier gelegd en het vocht wordt eruit geperst tot het doorzichtig wordt. De klant kan de dunne rijst nemen en in een kom doen. De serveerder doet de dikke rijst in de kom en pluist het met eetstokjes. De klant kan de kom vullen met de rijst en er wat dip op doen. Op deze manier wordt het gerechtkaemasu genoemd. Op deze manier helpt de serveerder om het de klanten naar de zin te maken. Hij zal helpen bij het kiezen van het eten.

Lees meer:

sushi bezorgen den haag
sushi den haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.