De verschillende soorten wijn

Spaanse wijnproevenrij

Inleiding

Als het om wijn gaat, wordt algemeen aangenomen dat er vele “soorten” en variëteiten wijn zijn om uit te kiezen. De traditionele Spaanse wijn bevindt zich echter precies in het midden van het volledige gamma beschikbare wijnen. De beroemdste wijn van Spanje, die altijd bekend staat om zijn fruitige smaak, is ook bekend om het mengen van de onverenigbare ingrediënten en het bieden van een uitstekende algehele ervaring.

De meest voorkomende wijn die in een Spaanse winkel te vinden is, heet normaal gesproken mezcal, een woord dat zich laat vertalen naar “gemaakt van maïs”. Terwijl andere landen de term “vrije cultuur” kunnen gebruiken om te verwijzen naar de soorten landbouwproducten die in hun land beschikbaar zijn, is mezcal de perfecte term om het volledige spectrum van Spaanse wijn te beschrijven. Hoewel anders dan in andere landen is er een breed scala aan stijlen en ingrediënten, gecombineerd met de meest reguliere producerende rassen, mezcal is veruit de meest populaire. En waarom? Omdat het perfect evenwichtig is, goed samengesteld uit kruiden en smaken, en het is ook een van de kleinste landen ter wereld in termen van wijnconsumptie.

Alvorens in te gaan op het evenwicht van de wijn en de bestanddelen, is het relevant de unieke geschiedenis van mezcal te bespreken. ocolabal bestaat al sinds de plaatselijke landbouwgemeenschappen het begonnen te produceren in de APole-streek op het Iberisch schiereiland. In tegenstelling tot wijn wordt mezcal geproduceerd in vaten van klei, waardoor het een unieke en nietige textuur krijgt. De vaten worden ook met dezelfde regelmaat opengebroken, en de inhoud wordt bier en wijn.

Het samenstellen van een fles mezcal vereist veel kennis over wijn en de gebruikte druiven. De productie van mezcal omvat verschillende stappen:

Als je eenmaal de geschiedenis en de ingrediënten van de wijn die bekend staat als mezcal hebt, moet je gaan werken in STEew. Dit steeping proces omvat stampen, zeven, en een beetje filteren. Er is een populair gezegde dat zegt ontdooi nooit een mezcal fles. De fles wordt traditioneel minstens 3 maanden in de klei of in de kalkgroeven onder de zon bewaard, en er zijn veel voordelen aan de wijnverouderingservaring in Spanje. Deze metgezel van het wijn rijpen is de mezcal zelf, een ervaring die me meeneemt naar een wereld van onverwachte smaken en aroma’s.

De juiste Zomeravond

De middelzware Rijsttafel van mezcal is een mengsel van specerijen en pepers die in een zeer beperkt gebied in Zuid-Spanje worden geteeld. Onder invloed van de Andalusische cultuur van 997-1046 werd de kunst van het mezcal-melangeren van generatie op generatie doorgegeven. In feite wordt veel van deze gearomatiseerde Spaanse wijn gemaakt van mezcal.

Terwijl mezcal en Rijsttafel beide in beperkte hoeveelheden worden geproduceerd, is deze bevroren drank een populaire drank geworden in Spanje, en wordt hij geëxporteerd naar de rest van de wereld. Verkrijgbaar in zowel een effen witte kleur als een bruine met rozensmaak, is het een kwaliteitsvolle en unieke Spaanse verfrissing geworden die vrij moeilijk te vinden is. Ook bekend als “dag van de maand” brandewijn, wordt mezcal gemaakt van witte druiven, bevat een behoorlijke hoeveelheid alcohol, en wordt gerijpt in een aantal verschillende vaten (terwijl het tegelijkertijd wordt gemaakt van verschillende druiven).

In tegenstelling tot wijn moet mezcal binnen vier dagen worden geconsumeerd, en wordt het gewoonlijk niet meer dan één keer per maand geserveerd. De feestdagen zijn een tijd waarin de traditie van mezcal op een aantal verschillende manieren wordt gevierd, en tips van het woord “mezcal” zelf. Een “mezcal” bestaat meestal uit een gefermenteerde drank gemaakt van een verscheidenheid van vruchten en soms ook andere ingrediënten zoals saffraan en kaneel. De typische prijs van een fles mezcal is ongeveer zes tot zeven euro, en een paar jaar geleden is men zelfs begonnen met het neerzetten van kleine potjes mezcal op treinperrons.

Lees meer:
Spaanse wijnproeverij
Spaanse winkel
Portugese winkel

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.