Glutenvrije Recepten

Taart Ridderkerk

Wat is Gluten eigenlijk?

Gluten is een amalgaam van van planten afkomstige eiwitten die voorkomen in tarweproducten en in verschillende andere producten die gerst of haver bevatten. Gluten zorgen ervoor dat het meel kleverig wordt en moeilijk te mengen is; eenmaal gemengd heeft het meel een krijtachtige smaak. Gluten komt voor in tarwe, gerst, rogge en haver.

Ongunstige effecten van gluten

De bakkerij-industrie is niet zo bezorgd over gluten als over tarwe. Arninen en andere ingrediënten die het eiwit bevatten. Sommige mensen hebben meer dan lichte ongemakken, maar deze problemen zijn relatief zeldzaam. Gluten kunnen een opgeblazen gevoel, krampen, gewrichtspijn en gewichtsverlies veroorzaken. Het eiwit is ook in verband gebracht met een toename van allergieën.

Mensen met een glutenintolerantie melden griepachtige symptomen en andere ongewenste reacties op de eiwitten in tarwe en andere granen. Gluten kunnen anders reageren bij mensen met een tekort aan ast xanthine.

Voordelen van Glutenvrije Recepten

De voordelen van Herbesealing voor mensen met glutenintoleranties.

Het meest voorkomende voedingssupplement in de Verenigde Staten is tarwe. Ongeveer 16 procent van de dagelijkse voedingsrichtlijn van de Amerikanen is afkomstig van tarweproducten. Geraffineerde witte bloem, water, en suiker worden vaak gebruikt in de keuken. De meest voorkomende bron van glutenvrij meel is conserven. Maar het inblikproces garandeert niet dat alle gluten verwijderd zijn.

Amerikaanse tarwe of Franse rogge zijn zeer populaire granen voor degenen die gluten in hun dieet vermijden. Andere populaire granen zijn gerst, populaire mout, gerolde haver en boekweit.

Uit eten

Het moeilijkste van uit eten gaan met dieetbeperkingen is uitzoeken wat je moet bestellen. Veel restaurants hebben hun menu’s op het internet staan, zodat u ze kunt raadplegen voordat u gaat. Van hieruit kunt u nagaan welke gerechten met beperkingen u moet vermijden. Dit is een goed idee voor wie op bezoek is bij vrienden of familieleden en toch wil genieten.

Maaltijden aanvullen

Wie een voedingswinkel kan vinden, heeft supplementen ter beschikking om de gluten en andere eiwitten in zijn maaltijden te vervangen. Melk en eiwitshakes zijn geweldig voor degenen die zuivelproducten kunnen verdragen. Er zijn ook tal van producten op de markt die een mix van andere eiwitten en koolhydraten bevatten die geschikt zijn voor uw dieetwensen. Deze producten en shakes zijn in veel winkels in het hele land verkrijgbaar. Je kunt één keer per maand Cake eten.

Het moeilijkste van uit eten gaan met dieetbeperkingen is uitzoeken wat te bestellen. Misschien bent u helemaal gestopt met het eten van gluten of probeert u het juist tot een aanvaardbaar niveau terug te brengen. Onderzoek en voorbereiding spelen hier een cruciale rol. Uit eten gaan met dieetbeperkingen is moeilijk en kan overweldigend zijn, dus wend je tot de professionals voor hulp. Neem ook contact op met uw arts, die uw dieetwensen kent en u misschien een programma kan aanraden dat voor u het beste werkt.

Lees meer:

Catering Ridderkerk
Glutenvrij catering

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.