Het geheim van een onzekere,

Het woord Grana Padano is afgeleid van het Italiaanse woord “Graviera” “verzoeken,” verwijzend naar de lange traditie van het maken van deze kaas.

De traditie van het maken van deze kaas is al eeuwenlang bekend. Deze kaas is bijzonder uniek omdat hij een helder oranje buitenkorst en een romige binnenkant heeft. De legende die bij deze kaas hoort, is dat een carta van de kaas, ondertekend door de koning van Italië, werd gevonden in het jaar 1889. In die tijd vond een koningin een pakje Paella in de tuin van een paleis. De Paella was gemaakt door de bedienden van de koning, en volgens de instructies van de koningin had zij deze “Paella” mee naar huis genomen. Andalusië is de regio van Granada die het meest bekend is voor de productie van deze kaas.

De “Paella”-vorm van de kaasplank is eigenlijk ontstaan in het zuidwesten van Spanje. Toen de Spaanse conquistadores in de 15e eeuw de “Nieuwe Wereld” ontdekten, ontdekten zij de bron van de naam Paella. Deze Paella werd gekookt op houten standaards, bekend als paellas, en gedeeld door de arbeiders en herders. De precieze geschiedenis van de paella is onzeker, maar er zijn verschillende theorieën over. Sommigen zeggen dat de traditie van het maken van de paella begon in de jaren 1500, toen de koning van Spanje, Alfonso de 10e, een verscheidenheid van ingrediënten ging verzamelen voor een nieuw gerecht dat hij zou serveren tijdens zijn koninklijke maaltijden, bekend als “Paella Recheado”. (Moderne Spaanse koks noemen dit vaak PaellaRecheado.)

Er bestaan andere verhalen over hoe de paella voor het eerst werd opgediend. Een daarvan is dat de eenvoudige maar heerlijke maaltijd voor het eerst werd opgediend aan de wispelturige figuur van Don Quichot. Don Quichot was de held van een ballade geschreven door een Welshman, mogelijk de persoonlijke chef van koning Hendrik VIII, die avonturen van het epische soort beleefde die delen van Frankrijk, Italië en Duitsland omvatten.

Het verhaal gaat dat de genezer van de goddelijke patiënt, een monnik met de naam Johann du Putzeme, de magische remedie voor de wonden van de patiënt had ontdekt. Daarvoor moest je koken met knoflook, gember, saffraan, peperkorrels en cayenne in homeopathische doses. De patiënt was zo genezen dat hij of zij besloot zijn of haar naam op het perkament van de Paella te schrijven zodat deze bewaard kon blijven.

Het geheim van dit heerlijke gerecht zit verstopt in het Paella recept. De verse, smaakvolle bouillon op basis van kokosnoot wordt gemaakt van een stoofpotje van rijst en groenten, er worden vlees en spijs aan toegevoegd en een geheime specerij wordt toegevoegd. Dit geheime kruid is vergelijkbaar met sommige van de kruiden die in traditionele paella’s worden gebruikt, en er wordt gezegd dat het als afrodisiacum werkt.

Saffraan, verkregen uit de saffraankrokusbloem, is de meest populaire en de duurste specerij. Toevoeging ervan aan paella geeft het gerecht een heerlijke aromatische smaak en zorgt ervoor dat het bewaard blijft voor die gedenkwaardige maaltijd, klaar om te worden gegeten als topping of als onderdeel van het hoofdgerecht.

Ook koraalwijn en citroen worden aan de paella toegevoegd, wederom in nauwe samenwerking met het geheime kruid, om ervoor te zorgen dat het gerecht in zijn geheel wordt gerealiseerd. Het geheim van een voortreffelijke paella schuilt in de poeders citroenzout, die moeten worden geplet of geblancheerd om de verfijning van een delicate paella te verkrijgen. Dit vereist het gebruik van warmte, en het blancheerproces vernietigt de eerder gegeven smaken.

Paella wordt over het algemeen gegeten met witte rijst, en er kunnen ook garnalen of andere zeevruchten in worden verwerkt. De Spanjaarden voegen zelfs witte wijn toe aan hun versie, waardoor het nog lekkerder en epicuristischer wordt.

Het geheim van dit heerlijke gerecht zit hem misschien in de panache, of de panache zijn de verschillende ingrediënten die de paella zijn gevarieerde texturen en smaken geven. hulpmiddelen zoals de rouxlepel, hemorhapy, en het gebruik van saffraan en olijfolie helpen om de smaak van de paella te verrijken.

Ongeacht hoe het wordt bereid, zal men hoogstwaarschijnlijk geen slechte kritieken krijgen over zijn of haar kookstijl, omdat men ervan uitgaat dat het eten goed moet worden gegeten.

Lees meer:
Rookkaas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.