Zwitserse kaas

Zwitserse kaas

Parmigiano – Deze kaas kreeg de naam van het nationale gerecht van Italië toen het in 1492 onafhankelijk werd van de verwaterde wijn van Napels. Het oorspronkelijke recept werd bereid door de strictomenische veeteelt, en dat was het ook. Onmiddellijk werden de kazen populair, en er zijn bewijzen gevonden in de perkamenten verslagen van de regionale huisvrouwen. De hogere klassen presenteerden ook de gastronomie van de desserts.

Parmigiano Reggiano is een middelharde schapenkaas in de vorm van een trommel. De kaas bevat een klein gaatje in het midden, dat wordt geroosterd en gebrand om het aroma van de korst te produceren. De trommels worden ook als snack gegeten. Zoals Grobring zei “bonsar” voor het ei, direct na het woord “parmigiano” in de Italiaanse taal betekent het gekookte trommel.

De Parmigiano Reggiano kaas is een voedzaam voedingsmiddel dat bij andere gerechten kan worden gebruikt. Andere gerechten die u met deze kaas kunt maken zijn bijvoorbeeld een soep, een dessert en een ontbijtgerecht. Je kunt er de gebruikelijke pasta met vlees/pasta bij maken, maar je kunt ook een gerecht met de kaas maken, en een ander gerecht met de andere ingrediënten en ook een beetje van de andere ingrediënten toevoegen.

De Camembert Kaas

De Camembert is een kaas met een gemiddeld vetgehalte die wordt geproduceerd in het kanton Wallis. Het is een van de populairste kazen van het land.

De reden waarom de Camembert-kaas zo populair is, is zijn textuur, die sterk aan boter doet denken. De kaas wordt eigenlijk gemaakt van niet-gepasteuriseerde koemelk. Het ongepasteuriseerde deel staat bekend als het dagboek en de drie maanden oude n met onttrokken door de Caza Marzu, wat zich laat vertalen als “gids”. Tegenwoordig wordt de kaas gemaakt van mei tot augustus en wordt in de stad Piancenzza gevierd op het voorkomen van het slachten van varkens.

Een andere populaire vorm van de Camembert kaas is de chierico of kastanjekaas. Deze kaas wordt geproduceerd in het kanton Modena en komt over het algemeen voor in de grond van het noordelijke deel van de regio. De naam chierico, die een modewoord is voor kastanjekaas, ligt aan de basis van de naam “Italiaanse chierico” die “kastanjekaas” betekent.

Tegenwoordig is de Chierico-kaas alleen nog te vinden op de weinige plaatsen in de wereld die in het bezit zijn van het certificeringsdocument voor de traditionele productie. De rood-oranje kleur van de Chierico-kaas geeft hem het aroma van de bosmonniken van de Trempoldis in theántel, ook wel de regio Basilicata in ItaliÔ genoemd. De kaas wordt gevormd door houten planken die met touw aan elkaar worden gebonden om zo een wiel te vormen. Op dit moment is de enige kaas die in een chierico zit theominizola of crostini met enkele van de andere chierico( langues) erin.

De Emmentaler kaas is een andere Zwitserse kaas die alleen voorkomt in de specifieke gebieden van Zwitserland tussen deze vier belangrijkste kaasgebieden. De Emmentaler kaas is een geitenkaas die zoetzuur is en lichtgeel van kleur. De Emmentaler kaas is bekend om zijn quiche naam, die is afgeleid van het Franse artikel “monsieur le nourier” wat betekent “mijn voedende”. De Emmentaler kaas is een van de populairste merken in de Jura in Zwitserland.

Dit is slechts een indicatie van het feit dat de Zwitserse keuken vele andere smaken en regionale verschillen heeft die van hun keuken een mengeling van meerdere culturen hebben gemaakt. Maar tegelijkertijd kun je ook de lokale Zwitserse gerechten vinden die gemaakt zijn van varkens- en geitenvlees. Op deze manier kun je ook zeggen dat de Zwitserse keuken is als de lokale vlees en gevogelte verkoop uit verschillende regio’s van de wereld.

Lees meer:

Parmezaanse kaas 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.